divendres, 27 d’octubre del 2017

IN MEMORIAM DEL SINDICAT AGRÍCOLA DE LILLA. MONTBLANC. LA CONCA DE BARBERÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava la façana de l’edifici que havia acollit el Sindicat Agrícola de Lilla, al terme de Montblanc, a la comarca de la conca de Barberà ; el local s’aixecava en els anys immediatament posteriors a la victòria dels sediciosos feixistes encapçalat pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República . Llegia a patrimoni gencat ; Es bastí seguint la tipologia dels edificis agrícoles-industrials de l'època de la Mancomunitat i de la República. D'estructura més simple, el sindicat de Lilla presenta una façana molt senzilla amb un coronament de regust noucentista. No trobava cap dada del seu autor i ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com per als catalans, el patrimoni històric i/o artístic , la seva salvaguarda, la divulgació, i la documentació son un imperatiu ètic.


Cal Magrinyà, que acollia també l’escola pública , havia estat la seva seu social des de la fundació l’any 1933, el Sindicat llogava al ensems el trull d'aquesta casa, que es convertiria en un forn de pa. Per la festa major de l'any 1934, els socis del Sindicat van muntar un envelat amb tendals a l'era de darrere del Sindicat.


Hi ha força edificis interessants a Lilla que no trobava documentats.


Tampoc, cap referència al fossar.



la concentració de municipis té un efecte devastador sobre la història dels nuclis integrats, i àdhuc sobre el seu patrimoni històric i/o artístic. Sempre s’explica que aquestes ‘absorcions’ es fan per criteris d’estalvi i eficiència, quan la realitat quotidiana ens confirma les raons espúries que pretenen – i acaben aconseguint en una majoria de casos per desgràcia – anorrear la memòria històrica.

Facebook m'ha bloquejat per escriure en català, del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya.

Se restringió temporalmente tu acceso a unirte a grupos y publicar en ellos hasta 28 de octubre a las 10:29.

Si crees que se trata de un error, infórmanos.

Aspectos que debes tener en cuenta con relación al bloqueo:

Los bloqueos son temporales y pueden durar varias horas o varios días

No podemos anular el bloqueo por ninguna razón

Para evitar que se te bloquee de nuevo, disminuye o abandona por completo tu actividad


Això forma part de la campanya ' A POR ELLOS'

Que volen ?. Censurar els posts ?. Que publiqui NOMÉS el que els agrada a ells?. Que publiqui les SEVES opinions en els meus blogs?.

Esteu tranquils que no tinc cap intenció de fer-ho, fora de facebook també hi ha vida, oi?.