divendres, 1 de setembre del 2017

IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE LA CONFRARIA DE PESCADORS QUE ACOLLIA LES ESCOLES D’ORIENTACIÓ MARITIMA I PESQUERA, I L’ESCOLA ELEMENTAL PROFESSIONAL DE PESCA. TARRAGONA. CATALUNYA

L’ Antoni Pujol Sevil ( Tarragona, 1 d'abril del 1902 + Tarragona, 1 d’octubre de 2001 ) va sr l’arquitecte al que la Confraria de Pescadors de Tarragona li va encarregar construir un magnífic edifici a l’esplanada del moll de pescadors, que reunia tota classe de condicions higièniques i pedagògiques.

Les Escoles d’Orientació Marítima i Pesquera i l’Escola Elemental Professional de Pesca eren les millors de la província, ja que estaven dotades del mobiliari i material precís per al bon desenvolupament.

Les primeres comptaven amb tres mestres i una mestra nacionals i una altra mestra municipal.

La segona comptava amb l’atenció de professors de: nàutica, religió, cultura general, higiene, mecànica i pesca.

Funcionaven en hores adequades, perquè sense perjudici del treball, hi poguessin assistir tots els treballadors del mar.

http://www.tinet.cat/portal/uploads/el_posit_de_pescadors_i_l_antiga_llotja_del_peix_20110907075903.pdf

http://diaridigital.tarragona21.com/lantic-edifici-del-posit-de-pescadors-inaugura-teatre/

http://www.ara.cat/campdetarragona/Serrallo-recupera-edifici-molta-historia_0_1663033696.html

http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20160616/402535805379/serrallo-edificio-emblematico.html

https://arquitecturaxaviercliment.com/tarragona-confraria-posit-de-pescadors/

L’arquitecte Xavier Climent Sánchez és l’autor de la remodelació de l’edifici que acull avui també el Restaurant Pòsit, del grup homònim de Cambrils.



En companyia de la Maria Jesús, la Conxita i el Paco, constatava que en aquesta ‘nova’ ubicació el Pòsit manté la mateixa qualitat de sempre.


http://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2016/06/29/el_restaurant_adjudicatari_del_local_buit_del_posit_pescadors_posito_cambrils_5378_1091.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com