diumenge, 2 de juliol del 2017

IN MEMORIAM DELS EDIFICIS ESCOLARS DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

M’explicaven que abans de la dictadura franquista a Santa Margarida i els Monjos, ja es coneixia l’escriptura, la gramàtica, la geografia, la història, les matemàtiques, .., que molts dels veïns sabien llegir i escriure, i que és una mentida que a les motxilles, els soldats feixistes portessin, llapisos, llibretes i altres estris per la quitxalla.

Quan als locals on s’impartia la docència em deien que a l’Ajuntament antic, i algú afegia que també al Mas Catarro, on ara hi ha per cert l’escola d’adults. No en trobava – cal insistir en que ENCARA som al REINO DE ESPAÑA- cap informació escrita que avalés aquestes informacions. Si atenem al fet que a la Ràpita ja tenien com recollíem a :


Antic Ajuntament, bastit, segons la data de la balconera, a l'any 1882. Fou substituït a l'any 1945.


Mas Catarro, a la base de la torre dels fons, hi ha la Capella de Sant Carles, de la que ens agradarà tenir notica de la seva concreta advocació . La cultura ‘ religiosa’, pateix com la pràctica, una davallada sense precedents.

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/06/edifici-de-les-escoles-publiques-de-la.html

Dono per bones les dades que em donaven a reserva de trobar millors fonts.

En el llarguíssim període de la dictadura franquista es va fer una excel•lent feina en la destrucció de la memòria històrica de Catalunya, els ‘politics demòcrates catalans’ NO HAN FET EL QUE CAL I/O CALIA per reparar fins on sigui possible aquells estralls.

Us encoratjo a fer-nos arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com imatges i dades dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista del poble on viviu, on veu néixer, i/o on ho va fer la vostra familia.

Catalunya us ho agrirà.

“Maleït el qui espoli al poble català!
" I tot el poble respondrà: "Amén."

“Maleït el qui permeti la destrucció del patrimoni històric i/o artístic!" I tot el poble respondrà: "Amén."

No consola gens constatar que aquesta tònica perversa es donava també en altres indrets del REINO DE ESPAÑA.