diumenge, 17 d’abril del 2016

CAPELLA DE NOSTRA SENYORA DE L’ESPERANÇA. LA CANYA. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA

Retratava la Capella de Nostra Senyora de l'Esperança del nucli de la Canya, dins del terme d’Olot a la Garrotxa, la descripció de patrimoni Gencat en diu; petita capella d'una sola nau amb teulat a dues aigües, fet de teules. La porta d'accés al temple és a ponent i antigament havia tingut una gran porxada. El campanar, d'espadanya amb un sol ull, corona la façana principal. Els murs foren arrebossats i pintats. L'interior és molt senzill i s'hi venera una imatge de l'escultor Rafael Morer. Sembla que la primitiva imatge es guarda al Mas Esparch. Havia fet la funció d'església parroquial abans que es construís l'actual advocada a Sant Josep Obrer que l’arquitecte Josep Maria Pla va acceptar dissenyar i dirigir gratuïtament.


És habitual celebrar-hi missa el dia de la Mare de Déu de l'Esperança (el diumenge abans de Nadal).

Hi ha poques dades que facin referència a la capella. L'any 1772 el Pare Narcís Camós (Girona, 1621-Barcelona, 1664) va publicar EL JARDIN DE MARIA, tot fent-ne referència i explicant que corria la tradició de que en aquest lloc hi fou trobada la imatge.

A la carta del bisbe de la Seu, Josep Caixal i Estradé (El Vilosell, Garrigues, 9 de juliol 1803 - Roma, 26 d’agost 1879) datada el 9 de desembre de 1874, apareix esmentada com "capella pública del patronat de la família Conill de la vila d'Olot", membres de la família del veí mas Cuní.

Dissortadament també les terres de Girona pateixen la pandèmia provocada pel desgovern, l’estultícia i la infinita corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/05/07/robatoris-excentrics-garrotxa/330708.html

Li deixava a Nostra Senyora de l’Esperança mentre recollia imatges de l’interior per la finestra de ventilació, un prec que ha de fer arribar davant de Déu; Senyor, allibera el teu poble !!!!!


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com