diumenge, 17 de gener del 2016

CASA JOSEP CALVO VERDONCES. EL BRUC. L’ANOIA

Llegia a patrimoni Gencat que l’any 1914, Josep Calvo i Verdonces, escenògraf i dibuixant ( València, 1841 + Barcelona 1924 ) comprà un terreny a Joan Elias i Creus per a edificar-hi una casa.

La idea del projecte i la organització interior de l'edificació va ser obre del mateix Josep Calvo i Verdonces , essent l'arquitecte Ricardf Giralt i Casadesús ( Barcelona 1884 + 1970 ) , l'autor del projecte.

L’any 1915 es construeix una primera part, l’ant 1925 s'edifica la torre amb un petit angles anteriorment destinat a jardinet, i l’any 1930 s'allarga l'edificació cap al torrent.

La descripció tècnica ens diu ; casa d'estiueig unifamiliar entre mitjaneres formada per dos cossos, un de planta baixa i pis i una torre adossada de planta baixa, pis i golfes. A la façana s'observen elements decoratius que recorden l'estil gòtic com són els emmarcaments de finestres. La torratxa, construïda posteriorment, segueix un estil neogòtic molt clar en l'arc del balcó. Tant a l'exterior com a l'interior està ornamentat amb rajoles de ceràmica. Al menjador és característic el sostre d'embigat de fusta on el fris de la paret està decorat amb inscripcions de consells d'elogis a l'art i a la vida.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com