dimecres, 23 de desembre del 2015

CASTELL DE FERRAN. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava des de diversos llocs el castell de Ferran, llegia que és un conjunt d'origen medieval, que tindria el seu origen en una torre de defensa, documentada d'ençà de l’any 1197 fruit d'una donació testamentària en que Guillem de Granada deixa el castell de Ferran, junt amb el de La Granada, al seu nebot Berenguer de Castellet.



L'edifici visible en l'actualitat és fruit de reformes recents. El conjunt està delimitat per una muralla amb torres que protegeix un pati i diverses estances.

El conjunt destaca, a primera vista, per la muralla afaçanada a la plaça principal, on trobem un arc apuntat sobre el qual es troben diverses espitlleres. Altres elements a destacar de la muralla és una torre quadrangular emmerletada i un torricó. En la façana oriental es conserva un matacà, i altres elements a destacar són algunes finestres geminades amb arquets trilobulats i altres finestres gòtiques.

El cos central està format per dues plantes, amb portal de mig punt i un balcó amb trencaaigües i medalló central en el primer pis. També hem de destacar diverses gàrgoles zoomorfes, visibles en la façana.

Hi ha diverses finestres coronelles de tradició gòtica i altres de renaixentistes, de tipus mixtilini, amb l'escut dels marquesos de Tamarit, propietaris del lloc a partir del segle XVII.


Mentre recollia imatges entrava al recinte un vehicle per la porta que dona a la Plaça.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercataunya@gmail.com