divendres, 5 de juny del 2015

LA CAPELLA DE SANT CRIST ‘ TRASPASSAT’ DE SANT PAU DE SEGURIES. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA

Visitava el fossar parroquial de Sant Pau de Seguries, annex a l’antiga església, i retratava aquest detall – que hem trobat en altres indrets de Catalunya – de la conversió de la capella, o d’un edifici funerari de titularitat privada – com sembla era aquí el cas – per permetre l’ampliació del cementiri.



http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/03/capella-del-sant-crist-traspassat-dels.html

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2014/11/capella-del-sant-crist-traspassat-de.html

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/03/capella-del-sant-crist-traspassat-de.html

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/04/capella-del-sant-crist-traspasssat-de.html

Això d’enderrocar la capella, i deixar-la com una connexió entre el cementiri ‘vell’ i el cementiri nou , ens indica un gran creixement demogràfic, associat generalment a l’activitat industrial.

Demanarem que ens trametin a l’email coneixercatalunya@gmail.com - si les tenen – imatges anteriors d’aquesta capella al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), a l’Ajuntament de Sant Pau de Seguries , i a tots els santpauencs de bona voluntat – que haberlos haylos - .


Rebia una fotografia des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) en el que em deien ; capella del Sant Crist, al fossar de Sant Pau de Seguries, la imatge està datada el 22-VII-1971