divendres, 27 de març del 2015

LA METAMORFOSI DE SANT NAZARI DEL MAS VILALTA. MOIÀ.

Es publicaven dues fotografies de sant Nazari del mas Vilalta, a la pàgina de facebook ‘ Galeria fotogràfica del Moianès i rodalies ‘



En la meva recerca documental, llegia que la casa situada al nord del terme de Moià, a llevant de Sant Feliu de Rodors i al nord de Montví de Baix, a l'esquerra de la riera de Malrubí, fou construïda durant el segle XVII, i que fou reedificada a començaments del segle XVIII (1702).

La capella de sant Nazari, situada a la part posterior , ha patit alguna reforma maldestra, que li han fet perdre l'espadanya, el portal d'entrada, i la volta original.

Farem arribar les imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), per tal de mantenir el màxim d’ actualitzat, l’ inventari d’esglésies de Catalunya. També vosaltres amics lectors, sou pregats de fer-ho quan tingueu ocasió de retratar un edifici religiós.

El Feliu Añaños Masllovet, director de la publicació digital http://moianes.net/ i bon amic, em feia un comentari; ‘la fotografia antiga és del Josep Maria Gavín i Barceló (Barcelona, 21 de juny 1930) – amb qui apareix en una fotografia feta a Tiurana en ocasió del casament de Teresa Corado Palomo, i el Josep Salsanvador Castellet -, l'altra és de la meva filla Marta que la va fer en una estada de colònies amb la seva escola a Can Vilalta’.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com

Antonio Mora Vergés