dissabte, 10 d’agost del 2013

LA TORRE O PAVELLÓ DE CAÇA DELS MARQUESOS DE CORNELLÀ. SANT BOI . LLOBREGAT JUSSÀ.

Els terrenys son propers a l’extensíssima propietat de Salvador Samá y Torrents, II marqués de Marianao (Barcelona, 1861 - 1933), en la que partir de 1944 es va començar a edificar la urbanització residencial que veiem avui.

Poc es podia imaginar el Coronel de Milícies d’Infanteria, Salvador Samá Martí, d’esta civil, solter, ‘ agraciat’ per la Reina Isabel II, el 10 de desembre de 1860 amb el nomenament de Marqués de Mariano, que s’afegia a la condecoració amb l'ordre de la Gran Creu d'Isabel la Catòlica, i a la de Cavaller de l'Ordre del Sant Sepulcre, que el seu cognom es veuria relacionat amb la més gran requalificació urbanística del Llobregat jussà.

L’edifici pertanyia però, als marquesos de Cornellà , títol nobiliari creat el 6 de juliol de 1889 durant la minoria d’edat del rei Alfons XIII per la seva mare Maria Cristina d’Habsburgo Lorena a favor de Melcior Ferrer Bruguera (Barcelona, 1822 - 5 de maig de 1890).

El petit edifici no s’esmenta en la llista de monuments de Sant Boi de Llobregat, on hi podem trobar entre d’altres , El Palau dels Marquesos de Marianao, i la ‘Miranda’, http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/06/ceip-benviure-de-sant-boi-torre-dels.html



Ens agradaria saber les dades de l’autor d’aquest petit edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com