dimecres, 10 d’octubre del 2012

EDIFICI DEL CANAL DE LA INFANTA A MOLINS DE REI

Començava la ‘ trama urbana’ de Molins de Rei, teníem al Conèixer Catalunya alguna experiència dins del terme Municipal :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/01/sant-pere-de-romani-molins-de-rei-baix.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/10/pont-de-molins-de-rei-o-de-la-vergonya.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/01/sant-marcal-de-castellciuro-ara-de.html

No costa localitzar aquesta construcció que dissenyava entre 1817 i 1819 l’enginyer Tomàs Soler i Ferrer – que dirigiria també les obres del canal - , la casa de comportes és una edificació molt compacta de planta rectangular, formada per planta baixa i pis, situada prop de l’Avinguda de València .


La seva estructura alterna portes i finestres a la planta baixa (amb la porta principal a una façana lateral) i finestres al primer pis. L'edifici està rematat per un terrat amb barana. La seva decoració està composta per plafons, d'un color més clar tant horitzontals (separant el dos pisos) com verticals. Aquests tenen decoració floral en alt relleu del mateix color que la resta de la façana. Finalment, portes i finestres estan emmarcades per carreus de pedra.

l’edifici que llueix el rètol ‘Real Canal de la Infanta’ està avui al bell mig de Molins de Rei que tenia 2.936 habitants l’any 1900, que superaven ja els 10.000 quan l’aigua que passava a cel obert, per l’actual Passeig del Terraplè (llavors, “Paseo Jose Antonio Primo de Rivera ”), s’enduia juntament amb la vida de 12 persones, els esforços de tot un poble.

Us deixo un enllaç que us permetrà fer-vos-en una idea :
http://www.viumolinsderei.com/2012/09/26/quan-la-furia-de-laigua-sho-va-emportar-tot/

Les dades del cens de l’any 2011 ens diuen que Molins de Rei és la llar de 24.572 persones, el canal circula per sota del Passeig del Terraplè, i llevat dels que van ‘viure’ en primera persona aquells episodis ningú ho recorda.

No tothom està d’acord amb la història ‘oficial’.