dimecres, 10 d’agost del 2011

GUIMERÀ DE MEMÒRIA

Aquest any 2.011 m’han posat falta a la XVII Edició del Mercat Medieval de Guimerà; ja se sap que l’home es proposa coses, i que el bon Déu en disposa en ocasions de molt contraries. Paciència !.

La premsa de Lleida se n’ha fet reso :

www.segre.com/es/detalle-de-la.../el-guimera-mes-medieval/

http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=105384&seccio=Comarcas&fecha=2011-08-08&sortida=03:00:00

Guimerà és noticia, i sortosament positiva i amable.

La meva visita ‘ de memòria ‘ es recolzarà en algunes mostres del Joan Farré Farré, fotògraf, membre de l’Associació guimera.info, i al que m’honoro en assenyalar com amic.



Em sap greu no haver estat present en el moment que el Pasqual Prous, aixecava amb la ma esquerra, el llibre Guimerà i el Retaule de Ramón de Mur, amb l’orgull legítim de qui ha encapçalat una tasca gegantina.



Espero tenir ocasió de saludar a la Iolanda i a la Carme, filles de l’Antoni Garcia Lamolla, que tant gentilment s’han ofert, tant bon punt se’ls va insinuar la possibilitat de fer una exposició de les obres que Guimerà havia inspirant al seu pare.



No tindré ocasió ja en aquesta XVII edició de submergir-me entre les moltes persones, que omplen a vessar els carrers estrets d’aquesta Vila medieval, declarada Bé d’Interès Nacional , en ocasió de dur-s’hi a terme el Mercat.



Tampoc – potser en edició de vídeo – gaudiré de la bona feina dels veïns de Guimerà, que any rere any, presenten retalls de la seva història a la llera del Corb.



Pujaré fins a Santa Maria – possiblement en companyia d’alguns amics – per restar bocabadat davant de la reproducció del Retaule, i sentiré – com sempre – el calfred íntim dels que iniciàvem molts anys enrere el procés que finalment li ha permès retornar a Guimerà.

Us deixo un enllaç perquè vosaltres – si voleu – us pugueu imaginar també la vostra presència en aquesta XVII Edició del Mercat Medieval de Guimerà

http://www.guimera.info/memoriagrafica/galeria/thumbnails.php?album=56