diumenge, 27 de març del 2011

EL CELLER DE CA LA QUICA. PUIG-REIG. EL BERGUEDÀ.

Anàvem a Puig-reig, el Joan Escoda Prats i l’Antonio Mora Vergés; la tasca de sherpa la feia en aquesta ocasió – com sempre de forma magistral – el Joan, i jo m’ocupava de gaudir amb delectança, de les moltes i bones coses que es conserven encara al podiu regis ‘ puig del rei’ , en consensuada interpretació d’aquest peculiar topònim del Berguedà.

Al llarg dels propers dies i setmanes, anirem penjant al coneixercatalunya.blogspot.com les cròniques d’algun d’alguns punts d’obligada visita.

En reservava però una gratíssima sorpresa a l’hora de dinar el Joan Escoda i Prats; recorríem el carrer major de Puig-reig fins arribar al número 48 – que es troba en un peculiar atzucac - , allí , un petit cartell a la porta indica : ‘ el Celler de ca la Quica’, un local molt acollidor, on sota uns sostres de volta de canó, fets d’obra vista, degustareu uns plats exquisits - parlo des de la meva particular experiència -, i on alhora – fent honor al seu nom- donat que disposa d’un magnífic, i afegiria alhora acollidor i artístic celler, us serà possible seleccionar personalment els vins que voleu prendre.







No volem prendre la feina als de la Guia Michelin, i només en comptades ocasions fem al coneixercatalunya.blogspot.com, l’elogi d’algun lloc per menjar. Val a dir que aquí com a l’Hostal Colomí de les Germanes Camps a Santa Coloma de Queralt, al Menut de Belianes a l’ Urgell, al Pósito de Cambrils, o al Gelonch Restaurant , del Carrer Bailén, 56 Barcelona de Barcelona; manllevant paraules quasi sagrades ‘ cal fer-ho, i és de justícia’.


Mai però, hem publicat una critica – i no per falta de motius – de cap dels mols llocs de restauració, on ens hem aturat, i això bàsicament perquè un mal dia el pot tenir tothom.


Si el nostre criteri us sembla encertat feu-nos-ho saber a l’e.mail coneixercatalunya@gmail.com, si cal ens replantejarem allò de ‘No volem prendre la feina als de la Guia Michelin ‘.


Mai se sap per on vindrà l’èxit, oi ?