dissabte, 12 de febrer del 2011

CALENDARI LLUCANÈS 2.011. LLIURAMENT DE PREMIS

El dissabte 5 de febrer, malgrat la distància entre el nostre Vallès Occidental, i l’altiplà lluçanès esquarterat entre les comarques del Bages,Osona i Bergadà, arribàvem amb puntualitat catalana a l’acte de lliurament dels premis del II Concurs de fotografia, que anirà seguit la de la presentació del llibre La sotsvegueria del Lluçanès (1611-1716).

Prats de Lluçanès, amb un fred moderat, sembla talment un poble desèrtic, ens arribem – per una carretera infernal - fins a Perafita, on al forn Franquesa prendrem un petit berenar, ens sorprèn que aquest establiment tanqui les seves portes a les 20,00 hores. En el camí de tornada a Prats penso que entre uns; els de fora que posen tota mena de pals a les rodes d’aquesta Catalunya interior , i els de dins – sobretot el jovent – que semblen acceptar-ho sense cap resistència – aparcant el vehicle, coincidia amb un grup que marxaven de festa a Vic -, l’esdevenidor presenta un color grisos, tirant a negre.

A la sala on es fa l’acte, sota l’edifici de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, hi ha una discretíssima mitja entrada; contemplen l’exposició de quadres tot i fent temps; començat l’acte gaudim com uns vedellets, quan criden a la Carmen Toledo Cañadas per lliurar-li el calendari i un exemplar del llibre La sotsvegueria del Lluçanès (1611-1716). El premi sempre és personal, en aquest cas però, atesa la vinculació de la Carmen amb el http://coneixercatalunya.blogspot.com/ ens el sentim molt proper.





Assistirem a la presentació del llibre, i tot just començar el refrigeri, quan ja son les 22,30 passades, desprès d’acomiadar-nos de l’alcaldessa d’ Alpens, i del tècnic del Consorci, comencem el viatge de tornada; de la temperatura positiva de Prats, passarem a circular sota els 0,00 graus quan creuem Olost, fem intent d’arribar-nos fins a la Plaça de l’església per veure les seves torres bessones i trobem l’accés tallat per obres; reprenem la marxa, i no tornarem a veure el termòmetre en positiu fins a la Plana de Vic.


Arribem al nostre Vallès prop de les dotze de la nit; la temperatura que s’apropa als 9 graus, la percebem com la carícia d’una mare, que rep als fills que tornen de viatge.


Ah!, felicitats a la Carmen Toledo Cañadas, Campiona !!!!!