dilluns, 6 de setembre del 2010

TASTET DE FESTA

L’Associació de comerciants de Castellar del Vallès, ens oferia el diumenge 5 de setembre entre les 10,00 i les 14,00 la desena edició de la FIRA FORA ESTOCS en el marc de la Plaça del Mirador.





El sol lluïa amb força i s’agraïa l’ombra dels petits tendals que delimitaven cada una de les ofertes comercials; finalment els participants d’aquesta desena edició, serien :

SKATE SHOP
OLIVERAS TOT MODA
NATURAL SCRAP
MENUTS BOUTIQUE
MAREL•LA
LUQUE & LUQUE
LULA BABY
LA KANAYA
LA BOTIGA DE LES FADES
LA BOTIGA DE LES CORTINES
FANTÀSTIK
ESPORTS CASTELLAR
ESPAI LECTOR NOBEL
ECOESTUDIS
CUCADES
AUTHENTIC de Caballé
ART&CUINA

El públic ha respost amb interès i les sensacions dels participants malgrat la situació econòmica eren del tot positives.

Al carrer Sala Boadella en el darrer tram les puntaires de Castellar del Vallès i de molts indrets de Catalunya ens oferien una mostra del seu esforçat treball.




El punt o punta de coixí és un tècnica manual i tradicional que consisteix a teixir peces delicades com poden ser tapets, mocadors, ventalls, estovalles…

El material usat per aquest tipus d'art és un coixí de qualsevol forma (pot ser cilíndric, rodó...), fils, agulles per seguir el patró i els boixets tradicionalment de fusta de boix. Segons el tipus de labor la puntaire fa servir els fils d'un gruix o d'un altre. Igualment s'utilitzaran uns boixets més grossos o més petits en funció de diferents variables, les mans del o de la puntaire, els seus gustos,o el tipus de labor.

En el capítol d’agraïments cal fer especial esment de la Sra. Pilar Castañeda, 93.714.89.87, com a responsable de puntes de coixí, de la Sra. Rosa Maria Riera, 93.714.54.71, per la seva tasca al front de l’Escola Nocturna, i de la Gemma Cabau, 93.714.27.41 com a coordinadora. Sou pregats d’adreçar-vos als telèfons indicats, si teniu interès per les puntes de coixí, i/lo les múltiples activitats que es duen a terme a l’Escola Nocturna.

Gràcies també als comerciants i puntaires, que una vegada més han fet possible – en dura competència amb la Festa Major de Sabadell, i d’altres poblacions vallesanes – que tots els castellarencs gaudim d’aquest tastet de festa.