dissabte, 11 de setembre del 2010

ERMITES DE CASTELLBISBAL.VALLÈS OCCIDENTAL

Al llarg dels anys hem anat recollint imatges de molts llocs de devoció, romànics o no, i modestament ho publicitem mitjançant el coneixercatalunya.blogspot.com ; pensem que és important posar en valor tot el patrimoni històric i artístic que tenim a Catalunya.

La propietat de Can Corominas, Castell de Ben Viure, Ermita de Sant Vicenç, Restes del Castell de Benviure i Can Nicolau de Baix. Ens deixava el 15 abril 2009 a les 14:16 un comentari que pel seu interès reproduïm :

Bon dia,

el que anomeneu Can Corominas és en realitat el Castell de Ben Viure.

El Can Corominas és la masia que queda just darrera de l’edifici colonial de la fotografia. També queda tapat pels arbres.

De les 5 ermites que hi ha al municipi, 3 són privades:

l’Ermita de Sant Vicenç (que pertany a la finca de Can Corominas - Castell de Ben Viure)





l’Ermita de Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix



l’Ermita “X” que el seu propietari no vol que se sàpiga a on està situada.


Pensem que fa referència a la Capella dels Sants Reis Mags, nom popular "Sant Melcior, situada a Costablanca, agregat de Castellbisbal (Vallès Occidental) ", Finca del Doctor Colet, situada al Turó de les Forques.


No tenim imatges d’aquest edifici, però en tenim coneixement gràcies als amics dels goigs d’Obaga.

Les 2 Ermites públiques són les que estan en estat d’abandonament:

Ermita de Sant Joan de Ben Viure, amb les inscripcions referents al Déu Júpiter.



Ermita de Santa Rita de Can Pedrerol de Dalt.



Com a propietari de Bens inclosos al catàleg del Patrimoni Local i Nacional situats a Castellbisbal i a altres municipis de Catalunya, reconec que sense l’ajuda de l’administració és impossible mantenir dit patrimoni. Però l’administració, si no cuida ni el seu patrimoni, difícilment ajudarà als privats. És una llàstima viure a Catalunya, a la resta de l’estat el Patrimoni està molt més conservat i es reben totes les subvencions que aquí no ens arriben.

Rebeu una cordials salutació.

Agraïm al senyor BUFILL les seves paraules, i quan sigui possible intentarem aconseguir imatges de la Capella dels Sants Reis Mags.

A l’enciclopèdia del romànic català únicament apareix dins del terme de Castellbisbal Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix.