dilluns, 13 de setembre del 2010

CONCERT DE FESTA MAJOR A SANT ESTEVE DE CASTELLAR DEL VALLÈS

Faltaven encara 15 minuts per les 20,00 quan veiem l’església Parroquial de Sant Esteve de Castellar del Vallès, ‘la Catedral del Vallès’ lluïa esplèndida com ho feia l’any 1.918 quan el Josep Salvany Blanch venia fins as la nostra Vila per recollir imatges;





el carrer aleshores desert estava curull de gent, com el pati que dona accés al temple, i que tot just arranjàvem en aquella llunyana data dels inicis del segle XX.



Anàvem al concert de presentació de la formació orquest:art que juntament amb les Corals Musicorum , executarien un Programa d’allò més encisador : Obertura Encantandora, i les Suites : La Sirenita, Newsies, Amor, i el Geperut de Notre Dame.


L’aforament de l’església era manifestament insuficient, i fins en algun moment va fer-se necessari limitar-ne l’accés. El públic totalment entregat aplaudia amb intensitat al final de cada peça, això va fer allargar notablement el Concert que fins amb dos bis, va acabar-se mes enllà de les 21,30.

Des de la nostra posició al costat quasi de la porta d’entrada, observava com malgrat la intensa calor – que obligava a fer servir els programes de ma com a vanos – l’atenció dels espectadors va ser màxima en tot moment. Fins en va semblar veure com aplaudien els àngels que es recuperàvem l’any 2.007 ; no em faré fort en aquesta visió perquè com dic al principi estàvem quasi al costat de la porta, i altrament les ulleres son companyes inseparables des de fa molts anys.



A Castellar tenim la fortuna de comptar amb veïns que excel•leixen en tots els camps de l’art, i davant la impossibilitat de fer-ho al final del concert del diumenge 12 de setembre de 2.010, les meves particulars felicitacions a totes i cadascuna de les persones que ja des de orquest:art, ja de les Corals Musicorum, ens va regalar uns inoblidades moments de màgica felicitat.

Es de justícia reconèixer la tasca magistral de Direcció , del Xavier Torras i de la Sònia Gatell.

© Antonio Mora Vergés