dimarts, 17 d’agost del 2010

GUIMERÀ 2010; UN ÈXIT CORAL

L’expressió ‘ coral’, cal entendre-la en un doble sentit A) que surt del cor, B) que l’autoria és d’un col•lectiu.

La Maria Jesús, la Carmen, el Tomàs i l’Antonio, entravem a la Cort del Batlle, l’edifici ‘cultural’ de Guimerà abans de les 12,00 del dissabte 7 d’agost; segons el programa havíem de conduir una xerrada - col•loqui sobre els Blogs de GUIMERA.INFO

La telefònica Nacional d’Espanya – ara Movistar – tradicionalment dona un servei pèssim a Catalunya – tinc el convenciment que seguint instruccions politiques - que esdevé abandó i incúria en aquestes terres interiors, que batejàvem fa anys com ‘forat negre’. No teníem connexió ADSL malgrat pagar-la més cara que la resta d’europeus; el servei d’atenció al client va prendre nota, i definitivament oblidat el tema.


Ja que estàvem al Mercat Medieval ens decidíem a gaudir-ne a cor que vols; el Tomàs recollirà en imatges - malgrat la crisi econòmica – la important presència d’expositors, firaires i públic, que perfectament atesos pels veïns de Guimerà, tombaran pels carrers de la Vila. La ‘Cirquestra’ itinerant portarà per arreu la música i l’alegria.


Estàvem asseguts a la riba del Corb a les 22,30 quan començava la representació de l’espectacle “L’últim Baró”; text del Roger Rosich en el que Felip Galceran de Castre i de Pinós, primer Comte de Guimerà, ens explica – en primera persona – com anava ‘el seu món’. Intervenen en la representació persones de totes les edats, que seguint els avatars de l’obra circulen amunt i avall pel costat dret del riu, que fa les funcions d’escenari; sorprenentment en aquestes dates d’estiu pel Corb baixa aigua ,que potser només per la meva oïda, semblar anar dient com en un murmuri ‘ som una Nació, som una Nació,...’. La representació va merèixer una llarga ovació del públic.



Tenia ocasió de saludar alguns dels actors, concretament al Rector de Vallfogona, amb qui fins i tot em feien un retrat.



L’autor vivia la seva ‘nit de gloria’ i davant la impossibilitat de fer-ho personalment, volem deixar testimoni de la nostra felicitació pel seu excel•lent treball.

A tots i cadascuns dels veïns de Guimerà, també des d’aquí , amb la nostra gratitud , les més sinceres felicitacions.

Ah!, la xerrada – col•loqui la farem com a teloners [ dit de l'artista menys conegut que actua abans que un altre de més famós en un espectacle, un recital, una presentació ,etcètera ] dins la campanya per divulgar valldelcorb.info

© Antonio Mora Vergés

Podeu votar aquest relat premem el següent enllaç :
http://www.premisblocs.cat/bloc/395#