dissabte, 13 de març del 2010

LA NEVADA A LA CAPITAL DE L’ALT VALLÈS.

M’enviava imatges el Joan Ardebol Bardina d’algun dels llocs emblemàtics de Castellar del Vallès :




La façana de Sant Esteve de Castellar, aquesta església va ser sufragada per la vídua del que fou metge i industrial, Dr. Tolrà; obra de Joan Martorell i Emili Sala (1885-92), és un edifici neogòtic de grans proporcions conegut com la catedral del Vallès.



La font de la Plaça Major, que va ser inaugurada en absència dels veïns i de les “ forces vives “ de la Vila, que seguien instruccions de “la fàbrica“ , segons m’explicaven.

Del terme extens, 44,91 quilometres quadrats, hem anat recollint al llarg dels anys les històries d’alguns dels indrets més característics.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/02/mare-de-deu-de-les-arenes.html
MARE DE DEU DE LES ARENES

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/02/sant-feliu-del-raco-de-valra-o-de.html
SANT FELIU DEL RACÓ, DE VALRÀ O DE CASTELLAR

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/02/sant-pere-de-la-cadireta-o-dullastre.html
SANT PERE DE LA CADIRETA O D’ULLASTRE

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2009/03/santa-maria-del-puig-de-la-creu.html
SANTA MARIA DEL PUIG DE LA CREU

Hem recollir moltes imatges al llarg dels anys, d’edificis com el Castell de Clasqueri, o l’església de Sant Esteve de Castellar Vell; d’indrets peculiars com la font de Can Cassamada, o el Parc i el Passeig de Colobrers,... d’uns i altres llocs tinc consciencia d’haver-ne escrit alguna cosa pel setmanari La Forja.

Castellar del Vallès, coneguda també com “el petit Sant Cugat”, gaudeix d’un entorn natural particularment atractiu, i d’uns edificis monumentals i històrics d’obligat coneixement i visita.

Un recomanem aprofitant l’època primaveral trobar la ocasió per fer una passejada per la Capital de l’Alt Vallès i els seus voltants.

© Antonio Mora Vergés