dijous, 24 de setembre del 2009

Chantal & Patrick. Una cara més del country




Coneixíem aquest matrimoni francès, el dissabte 20 de setembre de 2.008 , a la II Marató de Viladecavalls, ens expliquen que estan de vacances a Catalunya, i s’han assabentat casualment d’aquesta ballada. Segons ens diuen – i podem comprovar personalment – fa molts anys que fan de mestres al seu país.

L’any 2.009, la Marató de Viladecavalls, coincidia amb la de Castellar del Vallès, i desconec si novament van tornar la Chantal i el Patrick a la Plaça de la Masia de Can Turu, - lloc òptim, com pocs de Catalunya per dur a terme aquesta mena d’actes i celebracions - ; nosaltres vivíem amb una sensació agredolça la Festa de la Capital de l’Alt Vallès.

El country ha cremat – ràpidament – etapes a Catalunya, i en aquests moment, al costat dels balladors de botes,texans i samarreta, comencen a sorgir grup d’estètica més elaborada [ en la línia de la Chantal i el Patrick ]. Això te una clara correlació amb les formes de ballar, que evolucionen - a contracor d’alguns – adoptant tècniques clàssiques del ball i la dansa.

Hi ha però espai per a tothom, i així com – de ben segur – algú gaudeix dels canvis, trobem persones i grups que volen continuar en la pràctica d’un country menys “tècnic”.

Esperem com fèiem l’any 2.008, participar en la propera ballada de Viladecavalls , i com en aquella ocasió, - tot i acabar exhaustes - ajudar-los abans de marxar a recollir les cadires, penjar els estels al cel, i tornar a posar la lluna al seu lloc.

Si al damunt tornem a coincidir amb la Chantal i el Patrick, oli en un llum, oi ?

© Antonio Mora Vergés