divendres, 15 de maig del 2009

Presentació de valldelcorb.info, la web d’un territori serè

Estàvem convocats a les 11,00 al Balneari de Vallfogona de Riucorb, per assistir a l’acte de presentació de valldelcorb.info


Veníem des de les terres del Vallès : La Paqui Cabeza Carrasco, el Tomàs Irigaray Lopez, la Maria Jesús Lorente Ruiz i l’Antonio Mora Vergés, els desviaments a Montmaneu i a la carretera de Tàrrega a Montblanc, consumien la nostra previsió de temps sobrer, i arribàvem puntualment uns minuts abans de ,les 11,00; ajornem novament la recollida d’imatges d’alguns dels pobles de la Vall del Corb.

Els Alcaldes de Ciutadilla Oscar Martínez Agusti, i de Santa Coloma de Queralt Ramon Borras Ramon, començaven l’acte explicant-nos que s’està posant fil a l’agulla per constituir el consorci de les Valls del Corb, tant des de les terres tarragonines, com lleidatanes.





Intervenia a continuació El director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Comerç, Turisme i Consum, Vidal Vidal; ens confirmava l’obertura de l’Oficina de turisme a Guimerà, i demanava a tothom que des d’ara – tot i prosseguint amb els tràmits legals de constitució del Consorci – tothom comenci a treballar en el desenvolupament d’aquest engrescador projecte, del que la web valldercob.info n’ha de ser una eina essencial.
El President de l’associació guimera.info Pasqual Prous, explicava de manera planera, que venim des d’una llarga experiència a la xarxa, que disposem de les millors i més actualitzades eines, i que tenim quan a la Vall del Corb, un projecte coincident amb els anhels de moltes de les persones, dels comerciants i dels polítics que viuen en aquestes terres i malden pel seu desenvolupament ordenat.



Seguidament el Joan Duch, insistia en d’importància de posar en comú tot el valuós patrimoni històric i monumental de la Vall. Això, juntament amb el paisatge, i l’oferta de bens i serveis de qualitat , ha de generar necessariament un important flux econòmic vers la Vall.

Carles d’Ahumada, de l’Associació de la Vall del Corb, manifestava la clara voluntat d’aquesta entitat, quan a fer pinya en qualsevol iniciativa que permeti, un desenvolupament harmònic i ordenat del territori.

Clouria l’acte Jaume Riera i Clos, Gerent del Balneari de Vallfogona de Riucorb, que faria èmfasi justament, en la necessitat inajornable de començar aquest desenvolupament; les condicions quan al control legal son òptimes, i caldrà confegir unes ofertes alhora engrescadores i variades, que facin de la Vall del Corb un destí cobejat.



Pensem que com altres territoris de Catalunya, es donen ara i aquí, les circumstàncies mínimes, que es concreten en una definició de TERRITORI SERÈ:

“Aquell que compta amb unes característiques i en el que s’organitzen uns processos col·lectius que fan possible desenvolupar, de manera individual i col·lectiva, i a partir del seu capital territorial, un estil de vida serè.”

Hi ha sobre aquesta qüestió un magnífic treball que podeu trobar a :


En el dinar posterior, faríem un brindis molt especial :


Llarga vida a valldelcorb.info !

© Antonio Mora Vergés