diumenge, 14 de setembre del 2008

Un Govern contractat en origen



Està clar per a molta gent que hi ha feines que únicament faran bé els estrangers, habitualment hom pensa en tasques inferiors – des de l’òptica espanyola – com : la pagesia, la neteja, l’atenció a les persones,........ Cada cop més ciutadans tenen però dubtes quan a la idoneïtat dels qui tenen la política com a professió, i obertament plantegen la possibilitat de contractar en origen als qui decideixen per tota la col·lectivitat.

Ara tenim al Zapatero de President, i val adir que ha fet bona la frase castellana de “zapatero a tus zapatos “, el país podria anar pitjor segons ell, certament costa d’imaginar-ho !. En els afers econòmics tenim “ una Patum”, a la que com a mèrit màxim se la recordarà per haver-se deixar sorprendre per una crisis que la gent senzilla del país feia temps que denunciava; l’ombra de la corrupció sobre la hisenda pública i els seus funcionaris, tampoc és per no recollir-ho, oi ?. En qüestions de transports que podem dir de nou ?; la Ministra que s’ha guanyat a pols els qualificatiu de “calamitat” , no deixa – dissortadament – de sorprendre’ns un dia i un altre; quan al responsable de Treball i d’Emigració, aquesta possibilitat de contractar el govern en origen, li feia dir que per aquest any 2.008 i el proper 2.009, es tancava aquesta opció de contractació. Tenim , com oblidar-ho ? , Ministres “florero” que més enllà del famós 50%, d’homes i dones al govern, hom no te clar quina tasca concreta duent a terme.

Dissortadament no veiem al país “genero de qualitat” per fer aquesta tasca; de fet – no cal insistir gaire en això – aquesta colla eren la “millor opció”, oi ?

Proposo contractar gent dels països nòrdics, finlandesos , noruecs, suecs, danesos; son persones educades – en el doble sentit de la paraula – saben i practiquen més d’una llengua , i tenen molt presents i vius valors com: la honestedat, la justícia, el respecte “real” a les minories i als usos democràtics; i altrament rebutgen obertament: la corrupció, el “fraternisme” com actualització espanyola del nepotisme, l’abús de poder, la mentida – pública i privada - i per damunt de tot l’estultícia tant típica dels nostres prohoms.

En termes econòmics tindrem un gran estalvi, aquesta gent son veritablement treballadors; socialment però la qüestió costarà – sobretot en determinats llocs del país – força de digerir. Tot i la seva formulació senzilla “regles justes, i cap favor “ , l’aplicació en terres espanyoles malgrat els rius de sang que s’hi han vessat, no ha estat possible.

No tornaré a triar “ el mal menor “, tinc tot el dret a exigir un govern de qualitat !

El papanatisme espanyol va fer famosa la frase “ que inventen ellos !“ , ara com a conseqüència natural, cal que els demanem – si els plau de fer-ho, no som un plat cobejat en cap sentit - “ que gobiernen ellos !“.

Que no triguin gaire a començar que ja anem tard !

© Antonio Mora Vergés