divendres, 19 de setembre del 2008

L’agreujant molt qualificada de ser : Basc, Català, Gitano ,...




Fa temps que ja no s’esmenten en els codis penals, com a circumstàncies que els jutges han de valorar, el lloc de naixement i/o la ètnia de les persones. Dit això, ja no s’esmentem en els codis penals, dissortadament cal afegir ,que malgrat això, no poca gent les considera encara vigents i les aplica automàticament.

Quasi tothom diu “ jo no sóc racista “ , insisteixo en Quasi tothom perquè més d’una persona privadament m’ha reconegut que no pot suportar : als negres, als marroquins, als indis, als xinesos, als sud-americans, als ....., es a dir, aquesta persona sense cap mena de dubte, es qualifica com a racista.

Recordeu allò dels “xarnegos” ?, racisme !, recordeu tota la comèdia del castellà en perill a Catalunya ?, racisme, racisme !!!!

Dels meus temps d’advocat d’ofici, recordo com la peculiar formar de parlar la llengua castellana que tenim els catalans, ja suposava un handicap addicional per al presumpte autor del que fos; si a més se li escapaven mots en la seva llengua nadiua, la sentència condemnatòria estava cantada.

La Constitució de 1.978, ho diu molt clar, todos los españoles son iguales ante la ley ; per tant tot i que amb calçador, hi ha qui va entendre que la agreujant molt qualificada d’abans, continuava vigent, i fins avui .

Acostumo a fer els escrits en llengua catalana, però llevat d’un supòsit en el que clarament hi han proves exculpatories , si cal, no tinc, en benefici de l’acusat, cap problema per a fer-los en llengua castellana; quan a defensar-ho enraonant, únicament heu de tenir present, que TOTA LA FORMACIO, la rebíem ÚNICAMENT en llengua castellana/espanyola !!!!

Hi ha preocupació vistes les darreres sentències del Tribunal Suprem que ilegalitzen l’esquerra basca; recordo sempre que ens ensenyaven que el pensament no delinqueix, però potser també únicament quan els qui pensen son espanyols només, oi ?

Venen a la memòria les fileres de captius; els famosos “paseos” que acostumaven a tenir un tràgic final a la vora d’una carretera o camí. Aquelles atrocitats varen ser el final d’un procés d’odi mutu.

Tinc la sensació que tornem a posar en marxa aquell sinistre engranatge.

Tu, amic lector quina percepció en tens ?

© Antonio Mora Vergés