diumenge, 7 de setembre del 2008

Comerciants i puntaires, la festa de l’esforç.




Diumenge 7 de setembre, Castellar del Vallès , 8ª Fira d’estiu i 8ª trobada de puntaires.

Els comerciants situats davant el Mercat Municipal, i les puntaires en un extrem de la immensa i desolada plaça, que conforma el sostre d’aquesta instal·lació municipal.

El dia sota un sol escapat de bromes, es manifesta xafogós, i particularment a les puntaires els cal penjar tota mena d’objectes i peces de roba per apavaiguar la intensa calor; uns i altres representen bàsicament els valors més preuats dels catalans: la dedicació, la constància, la voluntat de ser,....

Com cada any, hi ha comentaris per a tots els gustos : quan a la ubicació, quan a les precàries condicions, quan al marc mateix de la trobada: inacabat, orfe de gràcia, desplaent; tot plegat molt en la línia de general desànim, que a contracor arrosseguem des de fa un temps.

Una dada positiva, aquesta és per ambdós la 8ª edició; una més; la resposta ciutadana reforça sens dubte la continuïtat d’aquesta iniciativa.

Superarem sens dubte, aquesta situació de forta davallada de la nostra economia, ens cal únicament l’ingredient “secret” que comparteixen comerciants i puntaires, l’esforç, la dedicació , l’amor a la feina.

Gràcies a tots els participants que amb la seva presència, confirmen la certesa d’aquella manifestació que ha esdevingut un eslògan; el comerç dona vida a la Ciutat !!!!!

Gràcies també a les puntaires d’arreu que han volgut compartir amb els castellarencs aquest diumenge, i una vegada més, ens han deixat palès , que amb voluntat i dedicació, qualsevol persona pot dur a terme una tasca de creació.

© Antonio Mora Vergés

1 comentari:

Encajeras de Bolillos de Benalmádena ha dit...

Felicitats, por la VIII Trobada de Puntaires de vuestra ciudad.
Manolo -Benalmádena-
www.encajeras.es