dimarts, 8 de juliol del 2008

typical spanish – El garrote vil



El garrote vil era l’arma utilitzada a Espanya per dur a terme les execucions – principalment dels desafectes al regim - , va funcionar a plena satisfacció dels demòcrates orgànics fins l’any 1.974 en que fou abolida la pena de mort.

Ara, quan la corrupció assola el país, hi ha veus - no pas de demòcrates orgànics – que demanen el retorn d’aquest estri, per tal d’executar als funcionaris i politics enxampats en aquest crim execrable.

L’estri consisteix en una mena de cadira on es feia seure al condemnat ; al voltant del coll se li posava un collar, que s’anava estrenyent a mesura que el boxi feia girar la maneta – dita també, manivela - . Hi havia una variant que s’aplicava principalment a Catalunya - lloc on vivien aleshores majoritàriament els catalans – en la que al collar se li afegia per la part posterior un punxó de ferro que avançava destrossant les cervicals. La intenció – del tot bondadosa – era provocar un coma abans de la mort: això succeïa en un petit nombre de casos, perquè el disseny – tècnicament molt treballat - donava lloc habitualment a una llarga agonia per asfixia que es podia perllongar per més de mitja hora.

Si en sou partidaris – del retorn del estri s’entén- podeu trametre un e.mail a jlrzapatero@presidencia.gob.es . Podeu també endegar una campanya de recollida de signatures i entrar-ho al congres de Diputats com a Projecte de Llei.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Evidentment els espanyols no van abolir la pena de mort l'any 1974doncs l'any 1975 hi va haver pel cap baix cinc execucions per afusellament.