dilluns, 14 de juliol del 2008

Sentmenat, el country en estat pur.




Dissabte 12 de juliol, 21 hores, plou amb fúria, correm fins l’entrada del teatre de La
Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca
; és una entitat fundada el 1895 a Sentmenat , en la que es duen a terme una munió d’activitats de caire bàsicament cultural.

Avui tenim el sopar i la festa de fi de temporada del grup de country, que al caliu del Toni i Eli, s’ha format - i no para de créixer – en aquesta vila vallesana.

Embotits, vedella amb bolets, gelats, pastes, aigua, vi, cava, cafès i ”gotes”, ens tindran entretinguts fins més enllà de les 22,30; desprès el country en un marc particularment adequat -és un edifici mes que centenari – farà justícia amb els possibles excessos fins –en el nostre cas – les dues de la matinada del diumenge 13

Entre els qui fem habitualment d’espectadors, s’especula sobre les raons de l’èxit que sens dubte ha assolit el Country. Ens decidim per acceptar que estem davant d’un so eclèctic, format a partir dels sons d’arreu del món que el emigrants portaven amb ells, quan pujaven als vaixells amb destinació a les amèriques. Hi ha fins que ara veu clar, les restes del flamenc en els cops de bota, o de la sardana en el comptar dels passos, o .........

Està clar en tot cas que el Country te avui la percepció d’una activitat “natural” , com ho devien ser en el seu moment els malnomenats “balls regionals” , que sota el feixisme, i els successius governs que confiem ens portin algun dia a la democràcia, van ser percebuts – i alguns ho son avui encara - com manifestacions d’una determinada opció política.

Deixem la conversa per contemplar les evolucions dels dansaires, que s’aturaran únicament per lliurar un regal als mestres, i que malgrat la calor intensa, tornaran a ballar fins que el cos aguanti !!!!

Quan ens acomiadem ens recorden que en aquest mateix lloc, i dins dels actes de la Festa major d’agost tindrà lloc una magna ballada. Coincidirà sens dubte amb altres ofertes a Sabadell, i les poblacions que tenen la Festa el mateix dia.

En tot cas, si més no per conèixer Sentmenat i gaudir de centenari edifici de La
Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca
, us aconsello que feu lloc a la vostra agenda.

Bon estiu grangers !!!!

© Antonio Mora Vergés