diumenge, 24 de febrer del 2008

Capella de Santa Cecília, terme de Talamanca.


M’arribava de mans del Joan Escoda, una informació molt interessant en relació a aquesta capella, quina memòria sembla haver-se perdut en aquestes terres de les Valls del Montcau.

Demanaré – una vegada més – informació a les entitats públiques turisme@ccbages.org i vallsdelmontcau@diba.es , i espero en aquesta ocasió – l’esperança els pobles petits i oprimits com el nostre, és el darrer que perdem sempre, desprès inevitablement la vida - una contesta, afirmativa o no en relació a la qüestió plantejada .:

Que saben en relació a la Capella de Santa Cecília, terme de Talamanca. ?

Tinc la sensació que el nostre fotògraf Tomás Irigaray López, va fer – sense saber-ho – fotografies d’aquesta Capella, en la sortida en la que varen documentar el tram final de la Riera de Talamanca, fins a Sant Esteve de Vila-Rasa ; Ens ho fa pensar la nostra font d’ informació, quan diu :

L'antiga capella era situada als plans de Santa Cecília molt a la vora del molí del Menut, estàcompletament enderrocada.

Ens va sobtar força l’afirmació :

Se sap que en aquesta contrada propera a la capella hi havia un cementiri.

No varen trobar cap resta ni testimoni, que pugui corroborar-ho.

Quan al consell :

Consultar el llibre Les cases de pagès de Talamanca que l'ajuntament va editar l'any 1.997, fa de mal seguir, tota vegada que llevat del mateix Òrgan Públic, no hi ha cap lloc on puguem trobar raó d’aquest text.

Amics lectors ; sou pregats d’enviar-nos qualsevol informació relativa a aquesta Capella de Santa Cecília, de quina existència no se’n troba cap document, ni altra prova que li doni credibilitat. amora@moianes.net

Per endavant, Gràcies.

© Antonio Mora Vergés